Prix d’Amérique

trav

Nedräkningen till Prix d’Amérique har börjat

Prix d’Amérique är ett av de mest klassiska loppen som går att vinna när det kommer till trav. Sedan 1920 har detta fantastiska lopp kört på Hippdrome de Vincennes i Paris, Frankrike. Detta är en dröm för varje kuks, tränare och hästägare. Alla vill vinna Prix d’Amérique samt Elitloppet. Senast en svensk häst vann vara 2014 och då var det den enastående hästen Maharajah med kusken Örjan Kihlström som gick vinnande ur striden. Innan det får vi gå tillbaka 23 år, då var det kanske världens bästa kusk genom tiderna Stig H Johansson som stod som vinnare med den suveräna hästen Queen L. Inte konstigt nog är det franska hästar och kuskar som oftast stor som vinnare i detta lopp och vice versa när det kommer till Elitloppet är det oftast svenska hästar och kuskar som vinner. Anledningen till detta är troligen att strukturen på banorna ser så annorlunda ut. Därför krävs det en extremt starkt häst för att vinna Prix d’Amérique. Det är lättare för en utländsk häst att vinna Elitloppet faktiskt.

Prix d’Amérique i år kommer kanske bli det häftigaste loppet på mycket länge, alla de bästa hästarna kommer dyka upp där vi dessutom har en riktigt stor chans att se en svensk vinnare. Förra årets Elitloppsvinnare Nuncio tillhör en av favoriterna. Nucnio fyller sex år nästa år och reser ner med tränaren Stefan Tarzan Melander och kusken som kommer köra Nicnio under Prix d’Amérique är Örjan Khilström, mannen som vann för tre år sedan. Nuncio största hot är en annan suverän häst Bold Eagle, hästen som de senaste Prix d’Amérique, denna häst fyller också sex år sedan. Två världshästar som är extrem unga. Dessutom Franck Nivard som kommer köra Bold Eagle, han är minst lika taktisk som Örjan Khilström. Frågan är inte om dessa två är de mest taktiska aktiva kuskarna som finns samt att de kör de två bästa hästarna som finns? Snacka om spännande!

Förutom dessa två suveräner kommer vi få se Delicious U.S, Propulsion, Bee a Magician samt den tioåriga sveksbekantingen Timoko. Dessa fem hästar är helt klart de som kommer vara med och slås om titeln. Starkast i detta gäng är nog de två förstnämnda. Dessutom kommer vi få se Lutfi Kolgjinis Mosaique Fcace and Stefan P Pettersons Oasis Bi men ingen av dessa kommer vara med och slås om första placeringen om inte någon speciellt händer.

Vi håller tummarna för att Örjan tar hem sitt andra Prix d’Amérique med Nuncios. Självklart kommer du kunna följa detta fantastiskt spännande race på TV samt att hitta spel på handfull spelbolag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *